Er is gezocht op: Ziektes

Lijst van aandoeningen - Wikipedia
0-9. 1q21.1-deletiesyndroom 1q21.1-duplicatiesyndroom. A. aambeien ADHD ACNES ADD acromegalie afasie AIDS alvleesklierkanker alzheimer ALS aneurysma anorexia artrose

Top 10 Dodelijkste Ziektes Aller Tijden - Alletop10lijstjes
4. Tyfus. In de achttiende en negentiende eeuw heeft tyfus vele dodelijke slachtoffers gemaakt. Vooral in oorlogstijd of bij een hongersnood, stak deze ziekte de kop op. Als gevolg van slechte hygiënische omstandigheden had men veel last van luizen, waaronder kleerluizen.

Ziekte - Wikipedia
Ziekte is een tijdelijke lichamelijke of psychische aandoening die een organisme belemmert in het normale functioneren. Een ziek organisme is uit zijn evenwicht, er is sprake van een verstoorde homeostase.Ziekte gaat vaak gepaard met symptomen die wijzen op de abnormale toestand. Gezien het brede spectrum aan ziekten is een eenduidige definitie van het begrip niet goed mogelijk, en ook een ...

Ziektes en aandoeningen | LUMC
Naast reguliere zorg kunt u bij ons terecht voor de behandeling van complexe en zeldzame ziektebeelden. Topreferente zorg noemen we dat. Dit is zorg voor patiënten die een zeer specialistische behandeling nodig hebben.

Ziektes & aandoeningen - Gezondheidinfo
Gezondheidinfo is een online medische encyclopedie gericht op het bieden van informatie over aandoeningen en ziektes.Hieronder staat het overzicht van alle ziektebeelden waarover medische informatie te vinden is.

Ziekten - Ziekten.nl
De Diagnosehulp bevat interactieve vragenlijsten voor 263 ziektes. Door het invullen van een vragenlijst kunt u controleren of de symptomen van een bepaalde aandoening voor u van toepassing zijn.


Ziektes | Erfelijkheid.nl
Sommige ziektes ontstaan door een afwijking (mutatie) in een van de genen.Dit kun je aantonen met DNA-onderzoek.Artsen weten dan ook hoe groot de kans is dat je de ziekte erft of doorgeeft.

Ziekten startpagina, jouw startpunt voor informatie mbt ...
Het hebben van een ziekte / aandoening is vervelend en roept vaak veel vragen op. Deze startpagina over ziekten kan als startpunt fungeren bij de zoektocht naar relevante informatie.

Meervoud van ziekte?
Hoe wordt het meervoud van ziekte geschreven? Is het ziektes of ziekten? Veel mensen twijfelen hierover. Lees verder om erachter te komen wat het juiste antwoord is.

Homepagina - Ziekten.nl
Aan reizen buiten West-Europa zijn gezondheidsrisico’s verbonden. In landen rond de Middellandse Zee, Oost-Europa, en het Caribische gebied, maar ook in veel landen van Azië, Afrika, Midden- en Zuid-Amerika, komen infectieziekten voor.

De ziekten die de hielprik opspoort | Prenatale en ...
CH congenitale hypothyreoïdie Congenitale hypothyreoidie is een groep van ziekten waarbij de schildklier onvoldoende schildklierhormoon aanmaakt. CH is meestal blijvend en meestal niet erfelijk. Schildklierhormoon (thyroxine, T4) speelt een belangrijke rol bij de werking van de stofwisseling.

Lijst met ziekten - UMCG
De dragerschapstest van het UMCG onderzoekt of u en uw partner drager zijn van een van de ongeveer zeventig erfelijke ziekten uit deze test.

Ziektes | middeleeuwseziektes
In de Middeleeuwen zijn er veel mensen overleden aan de pest, zeker meer dan dertig miljoen. De pest werd zeer snel verspreid door onder andere ratten.

ziektes | Nederlandse Keeshonden Club
Verschillende ziektes . De keeshond in al zijn variëteiten is geen ongezond ras, wat niet wil zeggen dat er geen ziektes bij voor zouden komen.

Zeldzame ziektes | Gezondheidsnet
In heel Europa hebben meer dan 30 miljoen mensen een zeldzame aandoening. Het gaat trouwens niet alleen om ziektes waar niemand van gehoord heeft.

Ziektes door roken | Ikstop.nl
Roken is van invloed op de gezondheid van mensen en dat betekent dat er door roken ziektes kunnen ontstaan. Niet alleen ziektes, die levensbedreigend kunnen zijn, maar ook simpele ziektes als een verkoudheid zullen bij rokers vaker voorkomen. Slechts een klein percentage rokers zal door het roken geen noemenswaardige invloed ondervinden op de gezondheid, maar dat zijn echt uitzonderingen.Roken ...

Meest dodelijke ziektes - tuberculose, malaria, hiv en ...
Meest dodelijke ziektes - tuberculose, malaria, hiv en meer Er zijn ziektes waar je naar van bent en waar je misschien voor in bed moet blijven om te herstellen.

Meest voorkomende kinderziektes | Gezondheidsnet
Ieder kind krijgt er vroeg of laat mee te maken: kinderziektes. Heel vervelend, voor je kind en voor jou (en je nachtrust), maar gelukkig zijn de meeste kinderziektes onschuldig. Sterker nog, ze vergroten de weerstand van je kind. En tegen de gevaarlijkste kinderziektes worden kinderen ingeënt. Een overzicht.

Ziek door dier | RIVM
Hieronder vind je een overzicht van de ziektes die je kunt krijgen van een dier.

Ziektes | dierenarts
Ziektes Er zijn heel veel verschillende soorten ziektes. Ik zou ze nooit allemaal kunnen opnoemen. Daarom noem ik alleen de meest bekende ziektes van de dieren. Meest bekende ziekte bij honden: – Hondenziekte: Zorgt voor ontstekingen in de darmen en hersenvliesontsteking. Symptomen: Je hond heeft nergens zin meer in, diarree, hoesten, loopneus, niezen, oogontsteking.

Overzicht ziektes | Thuisvaccinatie.nl | Bekijk ons advies!
Wereldwijd komen er diverse reizigersziekten voor. Tegen sommige ziektes is vaccinatie mogelijk, tegen andere niet. Bekijk ons overzicht van ziektes

Spierziekten overzicht - Prinses Beatrix Spierfonds
Spierziekten overzicht. Er zijn zo’n 600 verschillende spierziekten. Sommige zijn dodelijk, sommige erfelijk, andere weer niet en allemaal hebben ze een effect op de spieren.

Ziektes | De Kattensite
Katten zijn taaie rakkers die het vaak niet snel laten merken als ze niet lekker in hun vel zitten. In dit overzicht vind je alles over de uiteenlopende ziektes en aandoeningen bij de kat, want hoe weet je wat het dier mankeert?

De Middeleeuwen - Ziektes
In de Middeleeuwen zijn er veel mensen overleden aan de pest, zeker meer dan dertig miljoen. De pest werd zeer snel verspreid door onder andere ratten.

Ziektes bij parkieten - grasparkieteninfo.nl
Leer waar je precies moet op letten om snel ziektes bij je grasparkieten te ontdekken, zodat je snel zelf kan ingrijpen of weten wanneer een veearts nodig is.

Vleermuizen en ziektes
Vleermuizen en ziektes Vleermuizen en ziektes Inleiding. Veel mensen zijn bang dat vleermuizen ziektes kunnen overbrengen. Een zeer klein aantal vleermuizen in Nederland is inderdaad besmet met hondsdolheid, maar als u geen onnodige risico’s neemt, is de kans op besmetting zeer klein.

Klachten & ziektes | Apotheek.nl
Apotheek.nl: informatie over medicijnen en gezondheid. Apotheek.nl is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie ©2020

ziektes.nl
King Active Libidopil 100 % Natuurlijke Kruiden Capsules Voordeelverpakking 4x2caps € 52,95

Zijdehoen en Zijdehoenders » Ziektes.
De zijdehoenders zijn sterk en weinig vatbaar voor ziektes Toch kan het gebeuren dat een kip iets o­nder de leden heeft. * Kalkpoten. Kalkpoten behoort ook tot een van de mogelijke narigheden die een zijdehoen kan overkomen..

Ziektes - fretteninformatie.nl
Ziektes. Hoe beter je je fret kent, hoe beter je symptomen aan je dierenarts kunt aangeven. Fretten laten pas symptomen zien als zij al heel erg ziek zijn.

Thuisarts | Betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid
Pijn in de schouder is een klacht die veel voorkomt. Als u last heeft van uw schouder, blijf uw schouder dan toch bewegen. Zo voorkomt u dat uw schouder stijf wordt.

Ziektes: van A tot Z in Belgie
index aandoeningen en ziektes: 1.285 medische woordenboeken in 18 talen links naar medische informatie en medische woordenlijsten in verscheidene talen. Aandoeningen Acne-net Addison ADHD overbeweeglijkheid ADHD anders club voor volwassen adhd-(st)ers, (adhd-)ouders met adhd-kinderen ADHD-ELVO ELVO staat voor "Een Leven Vol Onbegrip" iets waar veel volwassenen en kinderen met ADHD onder lijden.

Ziektes en aandoeningen | RTL Nieuws
Ziektes en aandoeningen Psychische aandoening Kanker Ziekte van Lyme Gehoorschade Aids HIV Neurologische aandoeningen Hart- en vaatziekten Allergie Q-koorts Diabetes Obesitas Coeliakie SOA Malaria ...

Ziektes - Alpacawereld.nl
Ziektes bij alpacas. Kies links in het menu een onderwerp [ deze pagina is nieuw en nog onder constructie ]

Meest voorkomende ziektes bij het konijn | Dier en Natuur ...
Meest voorkomende ziektes bij het konijn Een ziek konijn kan verschillende oorzaken hebben. Sommige ziektes zijn erfelijk en kunnen op een latere leeftijd aan het licht komen, maar je konijn kan ook ziek raken door een bacterie, infectie of een virus.

Geneeskunde/Lijst van aandoeningen - Wikibooks
Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 24 feb 2011 om 01:58. De tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen.Er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn.

Rozen: meeldauw, sterroetdauw, rozenroest en andere ziektes
Rozen zijn geliefd maar ook verguisd. De vele ziektes en plagen blijven lastig. Wat te doen tegen meeldauw, rozenroest, sterroetdauw of bladluis bij de roos.

Ziekte A-Z | Alles over gezondheid en zorg
Mijn Gezondheidsgids maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Mijn Gezondheidsgids gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden.

Sikkelcelziekte | Erfelijkheid.nl
In Nederland worden per jaar ongeveer 40 tot 60 kinderen geboren met sikkelcelziekte. Sikkelcelziekte komt vooral voor bij mensen van wie de voorouders afkomstig zijn uit tropische en subtropische landen of uit landen rondom de Middellandse Zee.

Reizigersziekten | RIVM
Ga je op reis? Blijf gezond en bescherm je tegen ziekten. In het buitenland komen andere ziektes voor dan in Nederland. Ga je op reis, dan is het belangrijk om na te gaan welke ziektes voorkomen op je reisbestemming.

Ziektes | Draaiboek Hielprikscreening
Het doel van de neonatale hielprikscreening is het vroegtijdig opsporen van een aantal zeldzame, ernstige aandoeningen. U vindt hier informatie over de ziektes waarop de neonatale hielprikscreening zich richt.

Oogziektes - Oogfonds.nl
Een oogziekte kan iedereen treffen. Zo snel mogelijk behandelen is cruciaal om zoveel mogelijk zicht te behouden. Daarom geeft het Oogfonds informatie over de meeste voorkomende oogziektes en oogklachten.

Ziektes en aandoeningen | Vereniging Eigen Paard
Wij zijn tegenwoordig ook via WhatsApp te bereiken. Klik op het icoontje rechts onderin de pagina.

Hoe herken je hart- en vaatziekten? Gezondheidsplein.nl
Wat zijn hart- en vaatziekten? Hart- en vaatziekten is de verzamelnaam voor alle aandoeningen die betrekking hebben op het hart en de bloedvaten. Het is dan ook een heel uitgebreid onderwerp. Deze uitleg zal daarom niet tot in de details gaan. Als je meer wilt weten, kun je op een aandoening klikken ...

Ziekten en ziektebeelden » Nederlandse Internisten Vereniging
De hematologie omvat vele ziekten en ziektebeelden. De aandoeningen kunnen erfelijk zijn, bij de geboorte al aanwezig zijn of pas op latere leeftijd ontstaan. Er wordt ook een onderscheid gemaakt tussen goedaardige (benigne) en kwaadaardige (maligne) aandoeningen. Dit onderscheid zegt niets over de ernst van de ziekte of over de mogelijkheid te genezen. Er zijn goedaardige aandoeningen …

Ziektes - Belgica de Weerd
Adeno-coli syndroom Een ziekte die overwegend bij jonge duiven voorkomt. De differentiële diagnose (ziektebeelden die er deels op kunnen lijken) zijn o.a. hexamitiase, PMV (paramyxo) en streptococceninfecties of combinaties van deze ziekten.Bijzonder besmettelijk in...

Huidziekten.nl (Dermatologie)
Huidziekten.nl is een website met informatie over huidziekten, met name bedoeld voor dermatologen en arts-assistenten in opleiding tot dermatoloog.In de rubriek zakboek wordt beknopte informatie over vele huidziekten gegeven, in alfabetische volgorde.Daarnaast zijn er patiëntenfolders opgenomen. En links naar websites van patiënten verenigingen, en naar andere interessante dermatologische ...

Vogelproblemen |vogelziekten
Vogelziekten - Uitgebreide informatie over vogelziekten en meer dan 300 kooi- en volièrevogels. Verder groot forum over vogelziekten en vogelproblemen.

Roken en ziektes
We weten allemaal dat roken en ziektes hand in hand gaan. Roken kan verschillende aandoeningen verergeren of er kunnen nieuwe ontstaan.

Duik aandoeningen: De gevaren van het duiken - ziektes en ...
De gevaren van het duiken - ziektes en hoe ze te voorkomen Vrijwel iedereen die ooit heeft gedoken zal je vertellen dat het een fantastische ervaring was.