Er is gezocht op: Ziektes

Lijst van aandoeningen - Wikipedia
Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 26 aug 2020 om 10:22. De tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn.Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc., een organisatie zonder winstoogmerk.

Ziekte - Wikipedia
Ziekte is een tijdelijke lichamelijke of psychische aandoening die een organisme belemmert in het normale functioneren. Een ziek organisme is uit zijn evenwicht, er is sprake van een verstoorde homeostase.Ziekte gaat vaak gepaard met symptomen die wijzen op de abnormale toestand. Gezien het brede spectrum aan ziekten is een eenduidige definitie van het begrip niet goed mogelijk, en ook een ...

Ziektes en aandoeningen | LUMC
Ziektes en aandoeningen. Naast reguliere zorg kunt u bij ons terecht voor de behandeling van complexe en zeldzame ziektebeelden. Topreferente zorg noemen we dat. Dit is zorg voor patiënten die een zeer specialistische behandeling nodig hebben.

Lijst met ziekten - UMCG
Een aantal ziektes is wel behandelbaar, maar alleen als de ziekte heel vroeg na de geboorte bekend is. En als de behandeling snel na de geboorte start. U kunt in de alfabetische lijst met ziekten opzoeken waar de dragerschapstest op test.

Overzicht erfelijke ziektes | Erfelijkheid.nl
Sommige ziektes ontstaan door een afwijking (mutatie) in een van de genen. Dit kun je aantonen met DNA-onderzoek. Van de meeste ziektes weten we niet hoe ze precies ontstaan. Vaak zijn er verschillende oorzaken. Lees hier meer over erfelijke, familiaire en aangeboren ziektes.

Ziekten startpagina, jouw startpunt voor informatie mbt ...
Het hebben van een ziekte / aandoening is vervelend en roept vaak veel vragen op. Deze startpagina over ziekten kan als startpunt fungeren bij de zoektocht naar relevante informatie. Waarschuwing! Er zijn veel websites met informatie over ziektes, specifiek of algemeen.


Ziektes | middeleeuwseziektes
Ziektes. In de Middeleeuwen zijn er veel mensen overleden aan de pest, zeker meer dan dertig miljoen. De pest werd zeer snel verspreid door onder andere ratten. Ratten kregen de ziekte maar gingen er niet dood aan, wel brachten ze de ziekte over op mensen.

Ziekte A-Z | Alles over gezondheid en zorg
Alles over gezondheid en zorg. Mijn Gezondheidsgids maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken.

De ziekten die de hielprik opspoort | Prenatale en ...
Hieronder staan de ziekten die de hielprik opspoort. In de informatiebladen in pdf-vorm vindt u per ziekte meer informatie hierover.

Top 10 Dodelijkste Ziektes Aller Tijden - Alletop10lijstjes
stome ziektes echt eng. Beantwoorden. IllnessExpert mei 25, 2018. B57 is een ziekte die geen menselijke slachtoffers maakt, maar wel vissen en sommige geleedpotigen beetneemt, deze ziekte heeft zo’n 27 miljoen dierlijke slachtoffers gemaakt en tot overlijden gebracht en is dus de nummer 1 dodelijkste ziekte.

Ziektes & Aandoeningen | Diakonessenhuis
Een ‘aandoening’ is alles wat afwijkt in het lichaam: een ziekte, schade of klacht. Hieronder vindt u een lijst van de meest voorkomende aandoeningen die wij behandelen.

Klachten & ziektes | Apotheek.nl
Klachten & ziektes. Klachten & ziektes. Zoek op klacht, ziekte of trefwoord Zoeken Autocomplete Vind. Kies: Meest bekeken klachten & ziektes: Tuberculose Maagklachten Chronische darmontsteking Spierpijn Urine-incontinentie. naar home. Medicijnen op reis. Gebruikt u medicijnen en ...

Ziektes | Draaiboek Hielprikscreening
U vindt hier informatie over de ziektes waarop de neonatale hielprikscreening zich richt. De hielprikscreening spoort een aantal zeldzame, ernstige aandoeningen vroegtijdig op. Bij deze ziektes aandoeningen hebben interventies kort na de geboorte duidelijke voordelen boven interventies die zonder screening niet of pas in een later stadium kunnen plaatsvinden.

Meest voorkomende kinderziektes | Gezondheidsnet
De vijfde en zesde ziektes zijn twee verschillende ziektes, die echter wel veel op elkaar lijken en zelfs door huisartsen wel eens worden verward. Alleen door ziekenhuisonderzoek is vast te stellen wanneer het de vijfde en wanneer het de zesde ziekte betreft. Omdat dit toch geen gevolgen heeft voor de behandeling, wordt dit vrijwel nooit gedaan.

Ziektes (en dan?) | Erfelijkheid.nl
Ziektes (en dan?) Je hebt van de arts te horen gekregen dat je (de aanleg voor) een erfelijke ziekte hebt. Deze uitslag kan invloed hebben op je leven, je gezin, je familie, je werk en je toekomst. Maar hoe, dat is voor iedereen anders. Gevolgen van de ziekte.

Ziektes | De Kattensite
Katten zijn taaie rakkers die het vaak niet snel laten merken als ze niet lekker in hun vel zitten. In dit overzicht vind je alles over de uiteenlopende ziektes en aandoeningen bij de kat, want hoe weet je wat het dier mankeert?

De symptomen en de behandeling van kippenziektes | Dier en ...
Onbehandelde ziektes kunnen namelijk leiden tot het sterven van de kip. Daarbij zijn sommige ziektes erg besmettelijk en moeten de zieke kippen zo snel mogelijk apart gezet worden. Veel ziektes zijn goed te behandelen met bijvoorbeeld een antibioticum of andere medicijnen, maar sommige ziektes kan men niet behandelen en deze moeten daarom zoveel mogelijk voorkomen worden door een goede ...

Dít zijn de meest voorkomende ziektes door een muggenbeet
Ziektes. Van de Nederlands huis, tuin -en keuken mug hebben we niet zoveel te vrezen. In het buitenland, daarentegen, loop je meer risico om te worden gestoken door een kleine ziekteverwekker. Ga jij deze zomer buiten Europa op vakantie? Bekijk dan hieronder voor welke -door muggen overdraagbare- ziektes je uit moet kijken.

Ziektes - Informatie over tamme ratten
Ziektes Op deze pagina vindt u informatie en afbeeldingen van ziektes bij ratten, hoe u breuken e.d. kunt herkennen en geef ik informatie wat u op dat moment het beste kunt doen, Let op, als uw rat 1 van de onderstaande dingen heeft dient u uw dierenarts te informeren.

Ziektes - Aardbeiplantje.nl
Ziektes. Een aardbeiplant is zeer vatbaar voor allerlei (bodem)schimmels en insecten. Wij geloven sterk in een preventieve aanpak van ziektes en plagen in uw moestuin. Een aantal zaken om aan te denken: koop gecertificeerd plantmateriaal bij een gerenommeerde kweker;

Ziektes - Parkieteninformatie
Op deze pagina informeer ik je over een aantal ziektes/aandoeningen die bij parkieten kunnen voorkomen. Er zijn natuurlijk vele medische aandoeningen, dus is het niet mogelijk om alles op deze pagina te vermelden. Bij twijfel niet inhalen en raadpleeg een vogelarts. Diarree De ontlasting van je parkiet in de gaten houden is altijd goed. AlsLees meer

Ziektes | Huisarts en Genetica
Er zijn enige duizenden erfelijke en/of aangeboren ziektes bekend. Via de 'A tot Z lijst' kunt u informatie vinden over enige honderden ziektes Onder 'Huisartsenbrochures VSOP-NHG' treft u enkele tientallen huisartsenbrochures over zeldzame aandoeningen ontwikkeld door de NHG en VSOP in samenwerking met de patiëntenorganisaties Erfelijke ziektes kunnen op verschillende manieren overerven.

Ziektes | Gerbilinformatie.nl
Ziektes. Gerbils zijn gezonde en sterke dieren, en als het de juiste verzorging krijgt zal het ook niet snel ziek worden. Natuurlijk gaat het dan wel over Gerbils met een goede afkomst! Helaas zijn gerbils als ze ziek zijn ook echt goed ziek. Als ze laten zien dat ze zich niet goed voelen, is er echt wat aan de hand.

Diagnostiek | Gezondheidsnet
Een ondefinieerbare pijn of vage klachten; het is niet altijd mogelijk om aan de buitenkant van ons lichaam te zien wat er aan mankeert. Gelukkig helpt de techniek ons het lichaam binnenste buiten te keren.

parkieten ziektes symptomen - vogelibis.jouwweb.nl
Ook bij het houden van vogels krijg je te maken met ziektes. Ziektes zijn nare onderwerpen maar wel heel belangrijk om meer over te snappen bij het houden van dieren.

Meervoud van ziekte?
ziektes ziekten. Nederlandstalige woorden die in het enkelvoud op -e eindigen hebben vaak twee meervoudsvormen. Ziekte heeft een meervoudsvorm zie eindigt op -n en één op -s. Welke vorm je gebruikt maakt niet uit. Beide zijn altijd correct. Ziekten is de meest gebruikte variant.

ziektes | Nederlandse Keeshonden Club
Verschillende ziektes . De keeshond in al zijn variëteiten is geen ongezond ras, wat niet wil zeggen dat er geen ziektes bij voor zouden komen. Hieronder zullen kort enkele erfelijke aandoeningen besproken worden. Door op de groene tekst te klikken krijgt u meer informatie.

Overzicht van Ziektes - Alternatieve Geneeswijzen
Ziektes. Acne. De aangeboren aandoening acne is een van de meest voorkomende aandoeningen bij de mens en kan zich tonen in de vorm van puistjes, mee-eters of grotere ontstekingen. Deze ontstekingsziekte wordt veroorzaakt door talgklieren die te veel talg produceren waardoor het talg niet weg kan en de klieren verstoppen.

ziektes - English translation – Linguee
Many translated example sentences containing "ziektes" – English-Dutch dictionary and search engine for English translations.

Besmettelijke ziektes door dieren | Mens en Gezondheid ...
Besmettelijke ziektes door dieren We kunnen in ons leven niet om bacteriën en virussen heen. Sommige bacteriën zijn gezonde bacteriën terwijl je juist van andere ziek kunt worden.

Ziekten | Voedingscentrum
Een gezond eetpatroon is geen garantie voor een goede gezondheid, maar wel een voorwaarde. Het verkleint bijvoorbeeld de kans op hart- en vaatziekten, kanker en botontkalking (osteoporose). Dieet In geval van een aandoening is goede voeding extra belangrijk.

Ziektes bij parkieten - grasparkieteninfo.nl
Ruben wat ik niet vind bij alle ziektes is het volgende: mijn grasparkiet (2 jaar) is het volgende: Eerst stond er één vleugelveer rechtop. Dat bleef zo na enige weken begon aan de andere kant hetzelfde. Vervolgens alle vleugels stonden haaks op elkaar. Bij de dierenkliniek bleek na twee maal ontlastingonderzoek maagdarmontsteking. Die is ...

Ziektes - Onze testen | Yourlabs
Ziektes Heb je het vermoeden dat je een bepaalde ziekte hebt en zoek je geruststelling of bevestiging? Dan bieden de onderzoeken van Yourlabs, gericht op ziektes, uitkomst. Mensen met vage klachten en vermoeidheid denken vaak aan ziekte van Lyme en ziekte van Pfeiffer.

Welke ziektes - UMCG
Lijst met ziektes. In de lijst staan de ziektes van de dragerschapstest. Tussen haakjes staan de genen die getest worden. Wat niet? We kijken niet naar autosomaal dominant overervende ziektes en naar geslachtsgebonden ziektes, die (vooral) bij jongens voorkomen. De test kijkt ook niet naar het Downsyndroom en andere aandoeningen van de chromosomen.

Overzicht ziektes | Thuisvaccinatie.nl | Bekijk ons advies!
Wereldwijd komen er diverse reizigersziekten voor. Tegen sommige ziektes is vaccinatie mogelijk, tegen andere niet. Bekijk ons overzicht van ziektes

Moppen.nl - Mop: Ziektes
Hele flauwe grappige moppen, soms te flauw!: Wist je dat er mensen zijn die meerdere ziektes hebben, twewijl je daar niks van merkt?Er zijn namelijk mensen die last hebben van Alzheimer en van Parkinson. Die vergeten gewoon te trillen.

Ziektes - Belgica de Weerd
Ziektes. Adeno-coli syndroom. Ziektes. Adeno-coli syndroom Een ziekte die overwegend bij jonge duiven voorkomt. De differentiële diagnose (ziektebeelden die er deels op kunnen lijken) zijn o.a. hexamitiase, PMV (paramyxo) en streptococceninfecties of combinaties van deze ziekten.Bijzonder besmettelijk in...

Orchidee ziektes - Tuinadvies
Ziektes bij Buxus doen bladeren bruin worden en afvallen en laten takken afsterven - Cylindrocladium buxicola en Volutella buxi zorgen voor zieke buxus - genezen met eminent. Lees meer. Flickingeria orchidee.

Ziektes sedum - Tuinadvies
Ziektes bij Buxus doen bladeren bruin worden en afvallen en laten takken afsterven - Cylindrocladium buxicola en Volutella buxi zorgen voor zieke buxus - genezen met eminent. Lees meer. Ziektes en ongedierte bij rozen.

Ziektes - Kippenziekten.nl
Categorie: Ziektes. Aspergillose. Aspergillose is een aandoening veroorzaakt door de Aspergillus-schimmel. De infectie tast vooral de longen van kippen aan en wordt gekenmerkt door zuurstoftekort en een versnelde ademhaling. Met name jonge dieren, tot een leeftijd van ongeveer ...

Ziektes - fretteninformatie.nl
Ziektes. Hoe beter je je fret kent, hoe beter je symptomen aan je dierenarts kunt aangeven. Fretten laten pas symptomen zien als zij al heel erg ziek zijn. Wanneer je je aan het inlezen bent over fretten, hoef je onderstaande informatie alleen vlug te scannen om te weten waar je ooit mee te maken kunt krijgen.

Ziektes - Royal Brinkman
Ziektes en virussen vormen een grote bedreiging voor gewassen, omdat zij veel schade kunnen veroorzaken. Het is daarom van belang dat je een ziekte tijdig weet te signaleren en de schadebeelden weet te herkennen.

Ziektes en plagen in uw tuin. Wat is de oorzaak en hoe ...
Ziektes en plagen. Een deel van de ziektes en plagen komt voort uit de ongunstige omstandigheden waaronder de planten moeten groeien. De juiste standplaats, rekening houdend met de eisen die de planten stellen aan de hoeveelheid zon, grondsoort en vochtigheid, is uiterst belangrijk.

Ziektes door alcohol - ALCOHOLinfo.nl
Ziektes door alcohol. Langdurig veel drinken, kan verschillende ziektes tot gevolg hebben: Aan de hersenen: Korsakov Jarenlang teveel drinken kan je hersenen onherstelbaar beschadigen. Wanneer je daarbij een tekort aan vitamine B1 hebt kun je het Korsakovsyndroom krijgen. Aan de lever: levercirrose

Gevaarlijke ziektes | Mens en Gezondheid: Ziekten
Gevaarlijke ziektes Epidemieën zijn weer op komst, nieuwe ziektes breiden zich uit. Slechts een aantal mensen zijn beschermd tegen deze ziektes. Wie zich niet laat inenten, riskeert zijn leven. Hoe u de ziekte krijgt, wat de symptomen en risico’s zijn en wie zich moet laten inenten, leest u hier. Ziektes die u niet hoeft te krijgen Difterie

Hondenziektes
We hebben de ziektes ingedeeld volgens de orgaanstelsels die ze aantasten of de aard ervan (immuunziektes, infectieziektes). Uiteraard is dit een enigszins arbitraire indeling, gezien er verschillende aandoeningen bestaan die meer dan één orgaanstelsel aantasten.

Testen op ziektes - Papegaaien info
Voordat de papegaai thuis komt is het belangrijk de vogel te testen op bepaalde veel voorkomende ziektes. Dit om besmetting van andere vogels te voorkomen. Deze tests kunnen bij de vogelarts door middel van bloedafname worden afgenomen. Ook het geslacht kan worden bepaald op deze manier maar ook door het uittrekken van een 5-tal veertjes … "Testen op ziektes" verder lezen

Ziektes - AllesFrans
Ziektes. Laatste toevoeging: 12 april 2018. In Frankrijk bestaan geen andere ziektes dan in Nederland, maar met ziek zijn wordt wel iets anders omgegaan. Je vindt in deze rubriek wat medische termen. Artikelen in deze rubriek. In deze rubriek vind je 3 artikelen. Hooikoorts 6 ...

De Middeleeuwen - Ziektes
Ziektes. In de Middeleeuwen zijn er veel mensen overleden aan de pest, zeker meer dan dertig miljoen. De pest werd zeer snel verspreid door onder andere ratten. Ratten kregen de ziekte maar gingen er niet dood aan, wel brachten ze de ziekte over op mensen.