Er is gezocht op: Ongezond eten

De top 10 ongezond eten: zorg dat je deze 10 producten ...
Gezond en ongezond eten is tegenwoordig lastig te onderscheiden. Dingen waarvan je vaak denkt dat ze gezond zijn blijken ongezond omdat ze volgestopt worden met ongezonde toevoegingen… De gevolgen van ongezond eten op de langere termijn kunnen desastreus zijn.

Ongezond eten verslavend? | Gezond Idee
We weten dat het niet goed voor ons is, maar we kunnen er geen genoeg van krijgen: hamburgers, frites met mayonaise, pizza's, stroopwafels en chocola. Waarom vinden we juist ongezond eten vaak zo onweerstaanbaar? En wat doen we aan deze 'verslaving'? Remco Havermans, psycholoog en universitair docent bij het Eatlab van het Maastricht UMC+/Universiteit

Ongezond eten, niet verstandig | Ongezond eten
Het ongezond eten kan ook uit verveling gebeuren, je kunt naar de stad gaan en eigenlijk geen honger hebben maar gewoon zin hebben in iets lekkers, dan kun je een ongezonde hap nemen, deze staan vaak al klaar en hoef je alleen maar naar binnen te schuiven. Het is een slechte gewoonte om alleen maar voor de lekkere trek ongezond te eten.

Ongezond eten en drinken: suiker, rood vlees en witte ...
Ongezond eten en drinken is slecht voor je gezondheid. Sommige mensen zweren bij het gezegde 'alles met mate', ook wat betreft ongezond eten en drinken. InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Gezonde voeding > Ongezond eten en drinken: suiker, rood vlees en witte rijst.

Wat is ongezond eten? - Proud2B-eat - Proud2bme
Eetprobleem en ongezond eten Ben je bekend met een eetprobleem, dan is het ook goed om te kijken wat jouw persoonlijke behoefte is. Heb je ondergewicht dan is behalve voldoende energie ook goed om te kijken naar de verdeling van de bouwstoffen, dus niet alleen maar eiwitten maar ook voldoende vetten en koolhydraten.

Ongezond eten duurder maken helpt | De Volkskrant
Ongezond eten duurder maken helpt. De overheid schroomt het eetgedrag van de burgers te sturen, terwijl dat juist een positief effect heeft. Gerard Reijn 4 oktober 2014, 2:00. Beeld anp.


Wat is gezond zijn? | Ongezond eten
Je kunt het eten gezond maken door op tijd af te wisselen. Als je bij elke avondmaaltijd groente neemt is dat al gezonder dan geen groente eten. Je kunt daarna yoghurt nemen en hier fruit in doen. Ook overdag kun je gezond eten, laat alle tussendoortjes weg en vervang deze door een appel, een banaan, een peer, een sinaasappel of een ander stuk ...

Gezond eten met de Schijf van Vijf | Voedingscentrum
Duurzaam eten in 7 stappen Door duurzaam te eten kun je je milieu-impact fors verlagen. De grootste winst behaal je door minder vlees te eten en minder voedsel te verspillen. Maar je kunt nog meer doen. Hoeveel en wat kan ik eten? Vul je hieronder je gegevens in en ontdek hoeveel en wat jij per dag kunt eten volgens de Schijf van Vijf.

Ongezond eten: waarom is ongezond zo lekker? - Gezondr.nl
Het is natuurlijk niet zo dat iedereen frikandellen en snoepgoed lekkerder vindt dan spinazie en appels. Toch kun je stellen dat ongezond voedsel door veel mensen lekkerder wordt gevonden dan gezond voedsel. Of anders gezegd: veel mensen vinden gezond voedsel best lekker, maar kunnen met gemak iets smakelijkers verzinnen dat veel ongezonder is. Maar hoe

Welke vetten zijn ongezond? | Voedingscentrum
Daarom moeten we ze via de voeding binnenkrijgen. Er zijn verschillende soorten onverzadigde vetzuren, zoals linolzuur (n-6 vetzuur) en visvetzuren (n-3 vetzuren). Visvetzuren hebben een positief effect op hart en bloedvaten. Daarom is het advies om een keer per week vis te eten, bij voorkeur vette vis, zoals makreel, zalm en haring.

Top 18 ongezond voedsel dat je absoluut wilt vermijden!
Dat soort ongezond voedsel kun je duidelijk maar beter vermijden. Top 18 ongezond voedsel. Maar over wat voor soort producten hebben we het hier dan bijvoorbeeld? We hebben een mooie lijst met 18 ongezonde voedingsmiddelen voor je samengesteld. Die kun je dus echt maar beter altijd vermijden!

Gevolgen van ongezond eten - Thema - Jonginalmere.nl ...
Gevolgen van ongezond eten - Thema - Jonginalmere.nl ... ... Lees meer.

Ongezond eten: Oorzaak ongelukkig zijn, verveling en stress
Ongezond eten door verveling, stress of je simpelweg ongelukkig voelen komt vaak voor. Dit komt omdat door te eten je het gelukshormoon endorfine aanmaakt.

Ongezonde voeding en lege calorieën - funest bij het afvallen
Ongezonde voeding is namelijk pas echt ongezond wanneer je het te vaak en te veel eet, dus als je bijv. elke dag patat, pizza of een reep chocola eet. Gevolgen van het eten van veel ongezonde voeding. Het eten van ongezonde voeding verandert de hersenactiviteit op een zelfde manier als verslavende drugs.

Is gezond eten echt zo veel duurder dan ongezond eten ...
Om tenslotte een beter beeld te schetsen of ongezond eten echt zo veel goedkoper is, heb ik een ongezond en een gezond voorbeelddagmenu opgesteld. Stel, je neemt als vrouw op een ‘ongezonde dag’ de volgende producten, dan ben je in totaal ongeveer 5 euro kwijt: 1 glas volle chocolademelk (30 cent), 152 kcal

Synoniemen van ongezond; ander woord voor ongezond ...
Woorden die (ongeveer) hetzelfde betekenen als ‘ongezond’, met toelichting en mogelijkheden om verder te zoeken.

Wat maakt eten gezond of ongezond? - Rineke Dijkinga
Eten moet vooral lekker zijn en je goed bekomen. Ik zie dat er steeds meer mensen zijn die gezonde dingen eten, die ze niet lekker vinden. Ze doen het puur voor hun gezondheid. Maar eten verteer je alleen goed als het smaakt. Dan maak je ook de spijsverteringsenzymen aan die het eten kunnen verteren. Pas recepten ook aan aan je eigen smaak!

Wanneer wordt gezond eten ongezond? | NPO Focus
Met gezond eten is natuurlijk niets mis. Maar bestaat er ook zoiets als 'te gezond?'. En wanneer is iets dan niet meer ‘normaal’ gezond? De obsessieve focus op een gezonde lifestyle kan zo ver gaan dat het ziekelijke vormen aanneemt: dat wordt ook wel orthorexia genoemd. Het nog niet erkende ziektebeeld doet ondertussen veel stof opwaaien.

Snoep en snacks: waarom is ongezond eten zo lekker? | Mens ...
Reageer op het artikel "Snoep en snacks: waarom is ongezond eten zo lekker?" Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu. Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief

5 Simpele Tips Om De Verleiding Te Weerstaan Van Ongezond Eten
Om de verleiding te weerstaan van ongezond eten moet je natuurlijk eerst weten welke voedingstoffen nou echt ongezond zijn. Het ergste is nog niet eens dat ze zo ongezond zijn maar ook erg verslavend blijken te zijn. Deze verslavende werking komt doordat de hersenen door deze voedingstoffen sterk worden beloond.

Hoe (on)gezond is rookworst? | NU - Het laatste nieuws het ...
Nederlanders eten ongeveer 49 miljoen rookworsten per jaar. Ze sieren stamppotten, zitten in snert en worden zelfs door de nasi gedaan. Maar is dat wel zo'n goed idee? Want hoe gezond is een ...

Ongezond eten opnieuw goedkoper, gezond weer duurder | NOS
Ongezond eten opnieuw goedkoper, gezond weer duurder ANP. Goed nieuws voor de liefhebbers van ijs, snoep en andere ongezonde producten (en wie is dat niet?).

Waarom is gezond voedsel duurder dan ongezond voedsel ...
Daarnaast bevat eten wat ongezond is voor je vaak veel goedkope voedingsstoffen zoals bijvoorbeeld maïs, rijst en suiker. Deze worden in de zogenaamde lagelonenlanden geproduceerd waardoor het goedkoop kan worden aangeboden aan de consument. Ook de verspilling is bij ongezond eten veel minder dan bij gezond voedsel.

Waarom al je eten ongezond is -- en waarom dat niet uitmaakt!
Waarom is je eten ongezond? Je kunt het antwoord misschien al raden: welnee. Goed, het is waar dat soja, peulvruchten, zuivel en al die andere producten stoffen kunnen bevatten die niet voor iedereen even goed zijn.

9 écht goede redenen om gezonder te eten
Ongezond eten - vooral op de lange termijn - kan het risico op ziektes verhogen. Denk aan diabetes, obesitas en hart- en vaatziektes. Voornamelijk (toegevoegd) suiker is daar de boosdoener van.

Schooltv: Gezond eten - Gevarieerd eten is belangrijk
Gezond en gevarieerd eten zijn hartstikke belangrijk voor je. Vooral fruit en groente heb je nodig om lekker fit te blijven. Wil je weten hoe je gevarieerd kunt eten? Bekijk deze clip.

Gezond eten: links naar sites ter bevordering van een ...
Een verzameling links over gezond eten, gezonde voeding, gezonde ziel en gezonde geest: "je bent wat je eet".

Wat ongezond eten & drinken met je lichaam doet - Gezond.be
Effecten van ongezond eten en drinken. Veel alcohol drinken en regelmatig snacken zijn een aantal eet- en drinkgewoontes die geen gunstig effect hebben op je lichaam. Zo kun je je bijvoorbeeld vaker vermoeid voelen als je vaak alcoholische drank drinkt of frequent tussendoortjes eet.

Kabinet maakt gezond eten duurder - Joop
Veel ongezond eten, daarentegen, is amper in prijs gestegen. Suiker is zelfs 18% in prijs gedaald. Al eerder is in de Kamer verzocht om groente en fruit btw-vrij te maken, maar het kabinet heeft hier niks mee gedaan. Ondertussen eten 6 op de 7 Nederlanders onvoldoende groente. Hetzelfde percentage eet onvoldoende fruit.

Wat zijn de gevolgen van een ongezonde leefstijl?
In dit artikel hebben we de gevolgen van ongezond eten, stress, alcohol en roken besproken. Zo als je ziet heeft een ongezonde leefstijl nare gevolgen voor lichaam en geest. Investeren in vitaliteit heeft daarom een hoop interessante voordelen, zowel voor werknemers als werkgevers. Benieuwd hoe je van jouw werkomgeving een gezonde(re) plek kunt ...

Af en toe ongezond eten?
Sterker nog, soms kan ongezond eten je juist helpen om verder gezond te eten. Je hele lijf profiteert ervan als je gezond eet. Het is goed voor je gewicht, je hart, je bloedvaten en je huid. Een gezonde voeding bestaat uit volop groente en fruit, volkoren graanproducten, peulvruchten, vis en noten.

Waarom is ongezond eten zo lekker? | Sonnevelt Opleidingen
Bijna iedereen kent het wel, ons dagelijks probleem: die lekkere zak chips, het heerlijke gebak of iets lekkers uit de cafetaria, je hebt er zoveel zin in maar je probeert verstandig te zijn en het niet te eten. Hoe fijn zou het zijn als sla en komkommers net zo verslavend zouden zijn; genieten van gezonde voeding vol met vezels en vitamines, zo zou ons gewicht ook niks hoeven te lijden.

Brood: hoe (on)gezond is dat nu echt? | Gezondheidsnet
Neem nu volkorenbrood: wat is er eigenlijk mis mee? Volgens het Voedingscentrum niets, behalve dat we er te weinig van eten. Volkorenbrood wordt gemaakt van tarwe en dat staat in een kwaad daglicht sinds een anti-tarwehype vanuit de Verenigde Staten naar Nederland is overgewaaid.

Het stimuleren van (on)gezond eten bij kinderen ...
Ouders en andere mensen, betrokken bij de zorg en opvoeding van kinderen, kunnen hen helpen door ze minder bloot te stellen aan reclame voor ongezond eten en het maken van gezonde keuzes te stimuleren.

Gezond eten en drinken | Jouw GGD.nl
Tips om regelmatig en goed te eten en drinken. Niet alleen wát je eet is belangrijk. Ook wanneer je eet is belangrijk. Ontbijt altijd. Eet zoveel mogelijk op vaste tijdstippen. Sla geen maaltijd over: neem ontbijt, lunch en avondeten. Eet 1 tot 4 keer per dag iets gezonds tussen de maaltijden door. Waarom is vet en zoet eten ongezond?

Ongezond eten: Hoe krijgen we Nederland weer gezond ...
Ongezond eten en de hersenen. In gesprek met Seidell stelde Esther Aarts dat onze hersenen door de jaren heen weinig zijn veranderd, terwijl de omgeving dat razendsnel doet. “De hersenen laten dopamine vrij bij lekker eten. We zien overal lekker eten en dat kunnen onze hersenen niet weerstaan.

Ongezond eten: met deze tip blijf je er echt van af
Je houdt je juist bezig met al het gezonde eten wat je wel mag eten. Als je je op het ene focust kun je niet met het andere bezig zijn. Zo simpel kan het zijn. Uit je systeem. Door meer groente, fruit, peulvruchten, hele granen, noten en zaden toe te voegen aan je eetpatroon ga je merken dat ongezond eten vanzelf uit je systeem verdwijnt.

Spel: Gezond of ongezond | www.kijkopgezond.nl
Ik laat je steeds iets zien om te eten of te drinken. Ook staan er twee borden klaar. Een bord voor de gezonde dingen en een bord voor de ongezonde dingen. Denk jij dat het gezond is? Klik er met je muis op en sleep het naar het bord ‘gezond’. Denk jij dat het ongezond is? Sleep het dan naar het bord ‘ongezond’.

Waarom gourmetten eigenlijk helemaal niet zo ongezond is ...
Maar hoe gezond, of ongezond is dat eigenlijk? ... Met gourmetten ligt de nadruk vaak nog op veel vlees eten. Zo eten we al snel meer dan de aanbevolen dagelijkse portie van 100 gram.

Is gezond eten duur? – GroenteGroente.nl
Het is immers tamelijk plausibel dat ongezond eten vrijwel altijd goedkoper is dan gezond eten als je uit eten gaat. Denk bijvoorbeeld aan de snackbar of aan andere fastfoodrestaurants en –ketens. Daar is in elk geval gemakkelijk, zeer betaalbaar maar helaas ook vaak minder gezond eten te krijgen. Goedkoop is duurkoop

Ongezond recepten | Smulweb.nl
Ik ben zelf al een tijdje gezonder aan het eten en bewuster op verpakkingen aan het kijken. Nu eet ik graag een plakje ontbijtkoek maar vind het eigenlijk te ongezond als ik lees wat er op de verpakking staat. Tijd voor een lekkere gezonde(re) versie dus!

10 Gezonde Voedingsmiddelen Die Toch Ongezond Zijn
10 Gezonde Voedingsmiddelen Die Stiekem Toch Ongezond Zijn. Het is soms erg lastig om te beoordelen of bepaalde voeding nou gezond of ongezond is. Reclames en mooie verpakkingen kunnen je nogal in de war maken. Daardoor kan het zijn dat wanneer je bezig bent met afvallen, dit moeizamer gaat dan dat je had verwacht.

Waarom blijven we voeding eten die ons dik en ongezonder ...
Waarom blijven we voeding eten die ons dik en ongezonder maakt. In dit artikel lees je alles over gezonde en ongezonde voeding en waarom we ongezond en vet blijven eten! Ongezonde voeding is goedkoop en eenvoudig. Fastfood is, vergeleken met gezonde voeding zoals fruit, erg goedkoop.

Nederlanders eten ongezond - NEMO Kennislink
Fabrikanten en supermarkten moeten het aanbod van ongezond voedsel veel kleiner maken. Ook moet er veel minder reclame komen voor de “slechte” producten. Het rapport noemt vooral de reclames die gericht zijn op kinderen. Ook prijsverlagingen van gezonde producten als groente, fruit en vis moeten de consument verleiden om gezonder te gaan eten.

Eetbuien stoppen? 15 tips tegen ongezond en overmatig eten!
Eetbuien stoppen? 15 tips tegen ongezond en overmatig eten! En… maakt dat gedrag je wanhopig? Wil je graag grip krijgen op je eetaanvallen? De lekkere verleidingen weerstaan als je stress hebt, je eenzaam voelt, gefrustreerd enzovoort bent? Lees in dit blog hoe je je eetbuien kunt stoppen.

Dit is waarom gezond eten duurder is dan ongezond eten ...
's Avonds een gezond bordje eten op tafel zetten, dat kan nog weleens in de papieren lopen. Maar kies je voor iets ongezonds, bijvoorbeeld een patatje, dan heb je voor een paar euro een bord vol ...

Gezond eten sneller duurder geworden dan ongezond eten - NRC
De afgelopen tien jaar zijn de prijzen van eieren en appels harder gestegen dan die van chips en snoep. Ongezond eten is in sommige gevallen zelfs goedkoper geworden in die tijdsspanne.

Ongezond eten - NVvP
Ongezond eten. Wanneer je niet voldoende belangrijke bestanddelen uit voedingsmiddelen binnenkrijgt, kun je gezondheidsproblemen krijgen. Dan wordt je weerstand minder én neemt de kans op infecties toe. Dat betekent dus ook een verhoogde kans op parodontitis.

Om deze reden is gezond eten duurder dan ongezond eten
Ook dat merk je bij de kassa. Daarnaast hebben we een natuurlijke voorkeur voor zoet en vet. We eten liever een rol koekjes en appelmoes, dan appels en zaden. Door onze grote vraag naar ongezonde producten, wordt er veel van gemaakt. Daardoor zijn de kosten per product lager en dat maakt ongezond eten weer goedkoper.