Er is gezocht op: Friesland

Friesland.nl: alles voor je trip naar de provincie ...
Visit Friesland en Leeuwarden. Vind hier alles over Friesland en Leeuwarden zoals evenementen, hotels, restaurants, bezienswaardigheden, routes en activiteiten. Bekijk onze agenda. Je vakantie, dagje uit of weekendje weg begin hier.

Friesland - Wikipedia
Friesland wordt bestuurd vanuit het provinciehuis (Fries: provinsjehûs) aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden. Het college van Gedeputeerde Staten bestaat in de periode 2015-2019 uit een coalitie van CDA, VVD, FNP en SP, onder voorzitterschap van commissaris van de Koning Arno Brok (VVD).

Zorgverzekeraar De Friesland: uw zorgverzekering
Vind de zorgverzekering die past bij uw persoonlijke situatie. De Friesland.

Dagje Friesland, wat te doen in Friesland? De 434 beste ...
Wat is er te doen in Friesland? Voor een dagje weg in de noordelijke provincie kun je de Friese elf steden, zoals het mooie Dokkum, Sneek en Stavoren, niet overslaan. Of ga een dagje uit of weekend naar de Waddeneilanden! Ook de moeite waard zijn het Eise Eisinga Planetarium in Franeker en het Fries Museum in Leeuwarden.

Overnachten en verblijven in Friesland | Friesland.nl
Ben je van plan naar Friesland te komen, dan wil je natuurlijk weten waar je het beste kunt overnachten. Hier vind je alle aanbieders.

Friesland: de 10 beste hotels + topsteden | Booking.com
Bespaar aanzienlijk op hotels in Friesland, nl. Reserveer online en betaal bij het hotel. Lees hotelbeoordelingen en kies voor uw verblijf het hotel met de beste aanbieding.


Friesland - Wikipedia
Friesland (/ ˈ f r iː z l ə n d / FREEZ-lənd, also US: /-l æ n d /-⁠land, Dutch: [ˈfrislɑnt] (); official West Frisian: Fryslân pronounced [frislɔ̃ːn] ()), historically known as Frisia, is a province of the Netherlands located in the northern part of the country. It is situated west of Groningen, northwest of Drenthe and Overijssel, north of Flevoland, northeast of North Holland ...

Friesland | Leeuwarder Courant - Leeuwarder Courant
Friesland Inwoner Akkrum wint 265.000 euro in Postcode Loterij Een 61-jarige Akkrumer is zondagavond in de prijzen gevallen: hij won in de Postcode Loterij 265.000 euro.

Omrop Fryslân - Ofstimd op dy!
Omrop Fryslân is de regionale stjoerder fan Fryslân. De omrop bringt nijs op ynternet, radio en tv.

Mijn De Friesland - De Friesland - Zorgverzekeraar
Regel online eenvoudig uw zorgzaken met Mijn De Friesland. Declareer snel zorgnota’s, geef wijzigingen door, bekijk uw polis en de hoogte van uw eigen risico.

Home - Provincie Fryslan
Welkom bij de provincie Fryslân. Klachten en bezwaren. Klachten over water- en bodemverontreiniging, vissterfte, olielozingen, stank- en stofoverlast van fabrieken of geluidsoverlast kunt u melden via 058 - 212 24 22.

Koopwoningen Provincie Friesland - Huizen te koop in ...
Op funda vind je 2.784 huizen te koop in Provincie Friesland. Funda helpt je je nieuwe huis te vinden met zoekfilters, foto's, video's en plattegronden.

FrieslandCampina – A global dairy company
Welcome to FrieslandCampina. Discover more about us and our love for milk.

Welkom bij Friesland Holland Tourist Information and ...
Friesland Holland maakt gebruik van cookies om deze website goed te laten functioneren en het gebruik daarvan te analyseren en te verbeteren. Friesland Holland en derde partijen verzamelen via cookies informatie over uw bezoek aan deze website en over uw persoonlijke interesses, onder meer om aanbiedingen aan te passen aan uw interesses.

Overlijdensberichten Friesland - Mensenlinq
Overlijdensberichten Friesland. Hier vindt u de overlijdensberichten uit de provincie Friesland van de afgelopen week. U kunt hier nog verder zoeken op naam, plaatsingsdatum en dag- of weekblad in Friesland, zoals de Leeuwarder Courant.

Welkom - FrieslandHuurt
Stap 1 Inschrijven als woningzoekende. Op deze website kunt u zich inschrijven als woningzoekende bij FrieslandHuurt. Zo komt u in aanmerking voor huurwoningen van de corporaties Accolade, Elkien en Wonen Noordwest Friesland.

LC | Nieuws uit Friesland - Leeuwarder Courant
Het grootste regionale dagblad van Friesland, de Leeuwarder Courant.

DE 10 BESTE bezienswaardigheden in Friesland - Tripadvisor
De beste bezienswaardigheden in Friesland, Nederland. Lees beoordelingen van echte reizigers zoals jij en bekijk professionele foto's van de beste bezienswaardigheden in Friesland op Tripadvisor.

Fietsen in Friesland | ANWB
Fietsen in Friesland. Ontdek de vele gezichten van Friesland op de fiets! Met maar liefst vier nationale parken en twee nationale landschappen kunnen natuurliefhebbers hier hun hart ophalen. In het zuidwesten van de provincie liggen de legendarische Friese meren.

Wat te doen in Friesland: de 10 beste activiteiten ...
Wat te doen in Friesland, Nederland. Lees beoordelingen van echte reizigers zoals jij en bekijk professionele foto's van de beste activiteiten in Friesland op Tripadvisor.

Overnachten in hotels - Friesland - Weekendjeweg.nl
In Friesland beleef je eindeloos watersport plezier, ontdek de mogelijkheden. Plaatsen in deze regio. Alleen bij BungalowS.nl Bestel nu. Extra informatie Het kan zijn dat bepaalde faciliteiten gesloten zijn of beperkt open ivm de maatregelen op advies van het RIVM omtrent het Corona virus.

De mooiste dorpjes van Friesland, Nederland
In het westen van de provincie Friesland ligt het plaatsje Bolsward. Het stadje maakt sinds 2011 deel uit van de gemeente Súdwest-Fryslân. Deze gemeente is wat oppervlakte de grootse van Friesland en Nederland, maar telt nog geen 90.000 inwoners.

Een huis huren doe je bij WoonFriesland. Het Sociaal ...
In Friesland verhuren wij ongeveer 20.000 goede en betaalbare woningen en overige eenheden en vertegenwoordigen wij 18% van de provinciale huurmarkt. Wij zijn actief in Friesland in 16 gemeenten, zowel in steden als op het platteland en op de Waddeneilanden.

Friesland_IT
Friesland IT – voorheen Jansen Pro Office – onderstreept met de nieuwe naam en de onlangs geopende tweede vestiging in Joure haar positie en kracht als automatiseringsbedrijf voor het MKB en het onderwijs in Friesland. Meer lezen. Betaal alleen wat je print.

friesland | Tag | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Nieuws en video's over friesland. Betrouwbaar, gratis en snel op NU.nl, de grootste nieuwssite van Nederland.

Plattegrond Friesland - Kaart Friesland - Stadindex.nl
Kaart Friesland. De kaart van de provincie Friesland met plattegronden van alle gemeenten, steden en dorpen.

Vakantiehuis in Friesland huren met comfort en zonder ...
Vakantiehuis in Friesland . Op zoek naar een vakantiehuis in Friesland? De omgeving in deze regio is gevarieerd; van uitgestrekte landschappen met boerderijen, bossen en heidevelden tot het waddengebied in het noorden van Friesland. Natuurlijk ook het water, waar Friesland voor ongeveer 15% uit bestaat.

Recreatiewoningen te koop | Friesland - Marktplaats
Friesland: Waterpark Terkaple nr 15 te koop. Zeer sfeervol, eigentijds en goed onderhouden chalet op eigen grond direct aan vaarwater en vanaf de veranda mooi uitzicht over he

De 21 mooiste plekken in Friesland: van natuur tot dorpen ...
Friesland heeft een van de langste kustlijnen van Nederland. Friesland is een rustige provincie waar je veel natuurgebieden, dorpen en een aantal gezellige grotere steden tegenkomt. Ook heeft Friesland als enige een officiële erkende landstaal naast het Nederlands: Fries. Officieel moeten we de provincie dan ook eigenlijk schrijven als Fryslân.

Friese talen - Wikipedia
Aantal sprekers. In de Nederlandse provincie Friesland spraken in 2004 ongeveer 440.000 mensen Fries, van wie zo'n 350.000, iets meer dan de helft van de bevolking, als moedertaal. Er wordt ook Fries gesproken in het Groninger Westerkwartier, de Duitse gemeente Saterland in de Landkreis Cloppenburg in Nedersaksen en in Sleeswijk-Holstein aan de grens met Denemarken (maar niet meer in de streek ...

Friesland in bloei - Provincie | Natuurmonumenten
Friesland is verrassend gevarieerd. Natuurmonumenten beheert er landschappen die allemaal uniek, maar in uiterlijk en soortenrijkdom nauwelijks met elkaar te vergelijken zijn. Zo vind je er het Waddengebied, de weidevogelgebieden in de Greidhoeke en de Lytse Bouhoeke, onze gebieden in Gaasterland met bossen en kliffen en tot slot het Landgoed De Slotplaats in Bakkeveen met een monumentaal ...

Friesland | province, Netherlands | Britannica
Friesland, coastal provincie (province), northern Netherlands. Occupying the western portion of the historic region of Frisia, the province extends inland from the IJsselmeer and the North Sea (west and north) and includes four of the West Frisian Islands off the north coast. Leeuwarden, the

Vakantiehuisje in Friesland - vakantiefriesland.com
Bij Vakantie Friesland Verhuur vind je een divers aanbod aan vakantiehuisjes in Friesland. Boek online Uw ideale vakantiewoning in Friesland. Een gevarieerd aanbod van vakantiehuizen in Friesland. Van goedkoop vakantiehuisje tot een luxe vakantiehuis aan het water in Friesland. Hier vindt u snel uw ideale vakantiehuis in Friesland.

Een dagje weg in Friesland | Bekijk uitjes-tips | ANWB
Een dagje weg in Friesland. De provincie Friesland staat garant voor het echte vakantiegevoel in eigen land. Met een heel eigen taal en cultuur en de vele wateren die de provincie rijk is, valt er in Friesland altijd wat te ontdekken.

Hoorzorg Friesland in Franeker - Laat je horen
Hoorzorg Friesland is het antwoord op alle uitdagingen waar slechthorenden voor staan. Naast standaard hoortoestellen en hoortoestellen op maat, bieden wij tevens specifiek-innovatieve hooraccessoires om je luistersituatie te verbeteren.

Vakantie Friesland 2020 - Goedkoop naar Friesland | TUI
Maar Friesland heeft naast de Noordzeestranden, uitgestrekte heidevelden en ongerepte bossen veel meer te bieden. In de waterrijke provincie kun je ook met een sloep of zeilboot de Friese meren op en tal van watersporten beoefenen. Of herbeleef de avonturen van Hielke en Sietse in het Kameleondorp Terherne.

Mooi Friesland: Ontdek wat Provincie Friesland te bieden heeft
Beleef Friesland, een mooie provincie in het hoge noorden. Dat is waar deze website over gaat. Samen met een team proberen wij het Fries genaamde Fryslân op een nieuwe manier op de kaart te zetten. De mooiste natuurgebieden, beste plekjes om te daten of te relaxen en de prachtige bedrijven worden compleet beschreven.

Friesland | IVN
IVN Fryslân betrekt mensen - jong en ouder - bij natuur en landschap in de eigen omgeving. Van de eigen achtertuin en de groene buurt tot in de mooie Fryske natuur, zoals de Nationale Parken en natuurterreinen van o.a. It Fryske Gea, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. In Fryslân werken IVN vrijwilligers en -beroepskrachten samen aan een groene, gezonde en duurzame samenleving.

Vind friesland in Vakantie op Marktplaats
193 aanbiedingen in september - Bekijk alles met friesland! Boek je wintersport, zonvakantie of stedentrip via Marktplaats. Ook hotelovernachtingen, verre vakanties, en exclusieve reizen, tegen lage prijzen. Boek via Marktplaats!

Friesland - Particuliere Vakantiewoningen Nederland
PARTICULIERE VAKANTIEWONINGEN, vakantieappartementen, vakantiehuizen, bungalows, etc. in NEDERLAND, die NIET OP EEN (BUNGALOW)PARK staan. Huren rechtstreeks bij de verhuurder.

Kunstbende: haal eruit wie erin zit
Team: Ilse Schreur, Lieve Stap & Silke Veenema E-mail: friesland@kunstbende.nl Telefoon: 085-2739791 Whatsapp: 06-49579463, bereikbaar van di t/m vr 9:30 tot 16:00 Locatie: Schouwburg De Lawei in Drachten

ᐅ Huurwoningen Friesland? Alle huurhuizen in Friesland ...
Friesland telt 660.560 inwoners, verdeeld over 18 gemeenten. De bevolkingsdichtheid is niet zo groot in Friesland, in 2015 woonden er slechts 193 mensen per vierkante kilometer in Friesland. In Friesland spreken ze niet alleen Nederlands, maar wordt Fries ook als officiële taal gerekend.

Nieuws | Omrop Fryslân
Omrop Fryslân is de regionale stjoerder fan Fryslân. De omrop bringt nijs op ynternet, radio en tv.

Kleine campings Friesland | Nederland - ACSI Klein & Fijn
Friesland: een echte waterprovincie. Veel kampeerders kiezen Friesland als kampeerbestemming door de overvloed aan water, de mogelijkheid om te zeilen, zwemmen of zelfs naar het strand te gaan. Ook is een boottocht naar een van de Waddeneilanden een leuk uitstapje vanaf de camping.

Oplaadpunten In Friesland
Friesland; Oplaadpunten in Friesland Akkrum 3 Aldeboarn 2 Anjum 2 Appelscha 3 Arum 1 Bakkeveen 1 Balk 5 Ballum 2 Beetsterzwaag 6 Berlikum 1 Blesdijke 2 Blije 2 Bolsward 22 Boornbergum 1 Broek 2 Buitenpost 8 Burdaard 2 Buren 8 Burgum 8 Collenberg 1 Damwâld 5 De Westereen 2 De Wilgen 1 Delfstrahuizen 2 Dokkum 48 Drachten 101 Dronryp 2 Earnewald ...

De mooiste fietsroutes in Friesland
In Friesland kun je heerlijk fietsen, we hebben 437 routes voor je geselecteerd, waar ga jij fietsen?

Ondernemend Friesland: zakelijk nieuws
Ondernemend Friesland (OF) is al 30 jaar dé informatie- én inspiratiebron voor de ondernemers in Friesland. Zakelijk nieuws, inspirerende verhalen, boeiende citaten en informatieve columns, maken Ondernemend Friesland tot hét ondernemersmagazine en zakelijk platform van en voor ondernemers in Friesland.

Friesland | Agenda rommelmarkten vlooienmarkten ...
Vind tweedehands in Friesland. Agenda rommelmarkten, kofferbakverkopen, boekenmarkten, tweedehandskledingbeurzen en antiek- en curiosa

Vakantiehuis in Friesland, Nederland op Natuurhuisje.nl
Friesland is natuurlijk een prachtige omgeving om echt eens te ontdekken. Door middel van een vakantiehuis in Friesland van Natuurhuisje krijg je de kans om echt te beleven hoe het is om het Friese leven mee te maken. Bekijk de polders van dichtbij en ontdek al het natuurschoon dat ons eigen land te bieden heeft in deze mooie provincie.